Mi az a Spirulina?

A Spirulina egy kék-zöld alga.

A világ teljes biomassza- (azaz összes élőanyag) mennyiségének mintegy egyharmadát algák teszik ki. 
Ahogy a gombákból léteznek ehető és mérgező változatok, úgy az algáknak is vannak emberi fogyasztásra alkalmas és toxikus fajtái. 
Már az 1970-es években minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a Spirulina platensis az ehető algafajok közé tartozik. 
Azóta a tudomány arra is fényt derített, hogy ez még nem minden, mert sok egyéb előnnyel is jár, ha Spirulinát fogyasztunk.


A Spirulina alga gazdag 
  • fehérjékben, 
  • béta-karotinban, 
  • klorofillban, 
  • antioxidánsokban, 
  • ásványi anyagokban és 
  • egyéb olyan tápanyagokban, 

amelyekre a szervezetünknek szüksége van.


A Spirulináról egy egészen részletes tájékoztató kiadványt olvashatsz el a képre kattintva

Kattints, olvasd el!
(online lapozható)



A videóban Dr.Lim beszél a Spirulináról

(A videó elején még a Ganodermáról van szó, így lesz teljes a kép a Spirulináról is.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése