A Spirulina egy kék-zöld alga.
A világ teljes biomassza- (azaz összes élőanyag) mennyiségének mintegy egyharmadát algák teszik ki.Ahogy a gombákból léteznek ehető és mérgező változatok, úgy az algáknak is vannak emberi fogyasztásra alkalmas és toxikus fajtái.
Már az 1970-es években minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a Spirulina platensis az ehető algafajok közé tartozik.
Azóta a tudomány arra is fényt derített, hogy ez még nem minden, mert sok egyéb előnnyel is jár, ha Spirulinát fogyasztunk.
A Spirulina alga gazdag
- fehérjékben,
- béta-karotinban,
- klorofillban,
- antioxidánsokban,
- ásványi anyagokban és
- egyéb olyan tápanyagokban,
amelyekre a szervezetünknek szüksége van.
A Spirulináról egy egészen részletes tájékoztató kiadványt olvashatsz el a képre kattintva
Kattints, olvasd el!
(online lapozható)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése